No Limits! Art Castle op Dutch Design Week

Afgelopen anderhalf jaar waren we onderdeel van Innovatielabs, een initiatief van Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL. Onderzoeker Stefanie van Zal volgde de afgelopen tijd vier van de door ons opgezette samenwerkingen, om te kijken wat hier goed in werk en wat niet. Het doel van het onderzoek is niet alleen om de werkzame factoren van de samenwerkingen inzichtelijk te maken, maar ook om deze lessen te delen met de rest van de culturele sector. Vanaf 21 oktober presenteren we de resultaten van dit onderzoek op de Dutch Design Week. Hier tonen we ook het werk van Anemoon Fokkinga en Rik Laging: Aquatic Fauna Research Lab (A.F.R.L) Chapter I: Glowing and Growing. Anemoon en Rik werken al langere tijd samen, en presenteren op de DDW een mysterieus laboratorium, van buitengewone diepzee-wezens die niet bezweken, maar zich aanpasten aan een veranderende wereld, en plastic afval, straling, en meer eigen maakte.
21 oktober 2023

tot en met

29 oktober 2023

No Limits goes to M HKA: Museum Spelen

Buiten de kasteelmuren, is No Limits! Art Castle te zien in het M HKA in Antwerpen als onderdeel van de tentoonstelling Museum Spelen, een tentoonstelling die is samengesteld door kinderen in samenwerking met De Studio, die een zeer speelse en interactieve ervaring in de ruimte brengt. No Limits! Art Castle heeft een speciaal gedeelte midden in het museum.
10 juni 2023

tot en met

17 september 2023

Pink On the Spectrum

Een brein en een gender dat zich niet aan de norm wil houden, dat gaat vaak samen. Zo divers als de queer gemeenschap is op het gebied van gender, zo is het dat ook op gebied van neurodiversiteit. Daarom kleurde No Limits! Art Castle in aanloop naar Queer Pride 2023 voor zes weken letterlijk en figuurlijk roze!
14 juli 2023

tot en met

27 augustus 2023

De Grote Keramiekshow drie

Ahh, de lente. Tijd voor grote schoonmaak, hooikoorts, verliefd worden… En tijd voor de Grote Keramiek Show! Van 26 mei tot 9 juli 2023 kon je weer keramiek kijken en kopen bij No Limits! Art Castle. Of ze nu neurodivers- of typisch zijn, piepjong of stokoud, met of zonder beperking, wereldberoemd of in opleiding: tijdens de Grote Keramiek Show komen alle soorten keramiekkunstenaars samen. En alles wat je ziet is te koop.
26 mei 2023

tot en met

9 juli 2023

Zeventig % – Gijs Frieling & Titia Frieling

De tentoonstelling 70% toonde het werk van Gijs Frieling (1966) met zijn moeder Titia Frieling (1944). No Limits! Art Castle werd hiervoor omgetoverd tot een poppenhuis op menselijke schaal.
13 april 2023

tot en met

21 mei 2023

Rudy de Gruyl & Benedikt Fischer

Rudy de Gruyl is filosoof, verzamelaar en schilder, werkzaam bij Outsider Art Galerie in Amsterdam. Hij werkt graag met veel kleuren en heeft verschillende thematische fases gehad in zijn werk: aliens, dieren, menselijk naakt, tv-programma’s, fruit en letters. Hij heeft aardig wat overeenkomsten met sieradenontwerper Benedikt Fischer: beiden houden ze van het roken van zelf gedraaide sjekkies, mannenbillen en het vinden van schatten op straat. Benedikt studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en maakt internationaal furore met onder andere sieraden van bewerkte schelpen en banaanvormige kaarsenstandaarden. Hun langdurige samenwerking resulteerde in een kleurrijke, homoerotische sieradenlijn die ze presenteerden op zelfgemaakte meubels.
26 mei 2023

tot en met

9 juli 2023