Aquatic Fauna Research Lab (A.F.R.L.) Chapter 2: Adapting and Evolving – Anemoon on Fire & Rik Laging

Op Art Rotterdam presteerden Anemoon on Fire & Rik Laging een mysterieus laboratorium vol onderzoeksnotities over mariene biologie. Een tentoonstelling van buitengewone diepzee-wezens die niet bezweken, maar zich aanpasten aan een veranderende wereld, en plastic afval, straling, en meer eigen maakte.
1 februari 2024

tot en met

4 februari 2024

Castlemania: LESS IS BORE – Johan Vanderschelden

Deze postume overzichtstentoonstelling biedt een inkijk in het werk van Johan Vanderschelden (13 maart 1959 – 10 mei 2023). Johan was een verzamelaar pur sang die zijn vondsten met trots en onuitputtelijke gedrevenheid transformeerde. Als textiel en mixed media kunstenaar was hij een meester met de naaimachine en bouwde hij een wereld in schreeuwerige stoffen, objectmatige kitscherige details en ondefinieerbare eigenaardigheden. Net dat ondefinieerbare blijkt de sterkte van zijn werk. Vanderschelden bevindt zich in een uniek niemandsland waarvan hij de regisseur is. Door bepaalde objecten en voorwerpen te combineren met stoffen, maskers en object trouvés wordt hun oorspronkelijke betekenis opgeheven. Johan had sinds 2010 zijn atelier in Kunstwerkplaats De Zandberg. Deze tentoonstelling is onderdeel van Castlemania, in samenwerking met Galerie Fleur & Wouter. Castlemania bestaat uit 3 tentoonstellingen: 1 groepsshow in The South Castle (Galerie Fleur & Wouter) en 2 soloshows in The North Castle (No Limits! Art Castle).
13 april 2024

tot en met

23 juni 2024

Protest – s.t.a.t.e.l.e.s.s (Ahmad Mallah)

Vanaf 8 December toonden we de expositie ‘Protest’ van de Palestijns-Syrische queer kunstenaar s.t.a.t.e.l.e.s.s (Ahmad Mallah). Als geen ander weet Ahmad wat de gevolgen van oorlog zijn voor de burgers die daar het slachtoffer van worden, zoals voor de burgers in Palestina. Aan de ene kant is er een protest dat simpel en duidelijk is: het bombarderen van Palestina moet stoppen en de Palestijnen moeten noodhulp krijgen. Daarom verkochten we werken uit de serie Lost & Never Found en ging er van elke verkoop direct 100 euro naar The Palestine Children Relief Fund.
8 december 2023

tot en met

28 januari 2024

Castlemania: Burn Them All – Jordan Roger

Jordan Roger is een kunstenaar afgestudeerd aan de École Nationale Supérieure des beaux-arts de Bourges. Zijn achternaam is opzettelijk doorgestreept. Omdat hij homoseksueel is, wordt hij uitgesloten van zijn gezin. Zijn ouders, Jehova’s Getuigen, weigeren hem te accepteren zoals hij is. Sindsdien wordt Roger gedreven door een gewelddadige en vurige woede die hij richt tot alle vormen van uitsluiting, discriminatie en onderdrukking. Hij staat duidelijk voor zijn persoonlijke strijd en de strijd van de LGBTQIA+-gemeenschap.
13 april 2024

tot en met

23 juni 2024

ik en jij – Tina Farifteh

In ‘ik en jij’ onderzoekt kunstenaar Tina Farifteh een cruciale vraag die opkomt in conflictsituaties: Is er een manier om elkaar te blijven horen te midden van lijden, ontmenselijking, onderdrukking, verdriet en verhitte emoties? In volledig besef van de kwetsbaarheden en de gewelddadigheid van dit moment, gaat Farifteh op zoek naar een ander soort dialoog, een stem anders dan ‘wij tegen zij’.
8 december 2023

tot en met

28 januari 2024

De Grote artBRUUT Bestaat Tien Jaar -Show

Het 10 jarige bestaan van artBRUUT hebben we uitgebreid gevierd met een enorme jubileumshow in SEXYLAND World. Met een expositie door het hele pand met de kunstenaars zelf, een expositie tour, goeie muziek , krankzinnige kunstveiling, een artBRUUT shop, lekker eten en nog veel meer moois!
8 december 2023

tot en met

28 januari 2024