Castlemania: LESS IS BORE – Johan Vanderschelden

13 april 2024

tot en met

23 juni 2024
Sexyland World
Deze postume overzichtstentoonstelling biedt een inkijk in het werk van Johan: een verzamelaar pur sang die zijn vondsten met trots en onuitputtelijke gedrevenheid transformeert. Een vibrerende veelheid waaruit de gedrevenheid en genialiteit van de kunstenaar spreekt.

Johan Vanderschelden (13 maart 1959 – 10 mei 2023) is een verzamelaar pur sang die zijn vondsten met trots en onuitputtelijke gedrevenheid transformeert. Als textiel en mixed media kunstenaar is hij een meester met de naaimachine en bouwt hij een wereld in schreeuwerige stoffen, objectmatige kitscherige details en ondefinieerbare eigenaardigheden. Net dat ondefinieerbare blijkt de sterkte van zijn werk. Vanderschelden bevindt zich in een uniek niemandsland waarvan hij de regisseur is. Door bepaalde objecten en voorwerpen te combineren met stoffen, maskers en object trouvés wordt hun oorspronkelijke betekenis opgeheven. Johan heeft sinds 2010 zijn atelier in Kunstwerkplaats De Zandberg. Johan creëert echter ook onafgebroken thuis. Deze postume overzichtstentoonstelling biedt een inkijk in zijn atelier en werk. Een vibrerende veelheid waaruit de gedrevenheid en genialiteit van de kunstenaar spreekt. Een feest voor het oog, en de vrolijkheid.

Deze tentoonstelling is onderdeel van Castlemania, in samenwerking met Galerie Fleur & Wouter. Castlemania bestaat uit 3 tentoonstellingen: 1 groepsshow in The South Castle (Galerie Fleur & Wouter) en 2 soloshows in The North Castle (No Limits! Art Castle).