CDMX: Now We Are Here

10 december 2022

tot en met

29 januari 2023
Galería José María Velasco Mexico City
Now We Are Here is een collectieve tentoonstelling over het heden, gevoed door verschillende identiteiten, die een sleutelrol spelen in de tijd waarin we leven. Er is een constante beweging van wie wel of geen deel uitmaakt van de kunstwereld. De intentie van deze tentoonstelling was degenen aan de rand van de ‘kunstwereld’ een stem geven. Degenen die nog steeds aan de poort staan en niet kunnen wachten om deel te nemen aan de kunstwereld.

Tegelijkertijd laat de tentoonstelling verschillende methoden zien over hoe groepen en individuen hun plaats in zowel Nederland als Mexico hebben opgeëist. Tegelijkertijd zie je hoe en wanneer de deuren voor verschillende groepen open zijn gegaan of nog moeten opengaan. De tentoonstelling richt zich in het bijzonder op de positie van queer en neurodiverse kunstenaars.
Dit project beschouwt kunst als een diverse en inclusieve ruimte, waar nieuwe stemmen en lichamen hun zelfrepresentatie, een actieve deelname aan het sociale en creatieve leven, evenals de verbeelding van hun eigen toekomst kunnen overnemen en claimen.

Met:
No Limits! Art Castle, Nederland
Archivo Memoria Trans México, Mexico City
La Pureza del Arte, Michoacán

Curator: César González-Aguirre

Kunstenaars: Emma Yesica Duvali, Erick Molina Terry Holiday, María Ponce, Brandy Basurto, Samuel Nicolle, Bruin Parry, Jan Hoek, Jacob Kok, Chelsea Boy, Alex Naber, Leo Veger, Simon Marsiglia, Sandra Parry, Willem Timers, Rubén Armando, Francisco Patricio, José Javier Serrano, Blanca R. Pino, Janeth Lagunas, María Suárez, Yael S. Ortiz, Marcos Sánchez, Maximiliano Navarrete, Mario Sevilla