Patta X No Limits! Art Castle

4 november 2022

tot en met

18 november 2022
Sexyland World
Twee jaar lang werkte Patta samen met kunstenaars Regilio Benjamin en Desmond Tjon-A-Koy, die beiden deel uitmaken van de Outsider Art Galerie, en ontwikkelden zij samen twee shirts die letterlijk als draagbare kunst zijn. De samenwerking was onderdeel van het project OutsiderWear, waarin de meest unieke ontwerpers werden gekoppeld aan de meest getalenteerde kunstenaars uit de wereld van de zogenaamde ‘outsider art,’ waar je kunstenaars kunt vinden die geen deel uitmaken van de rest van de kunstwereld, bijvoorbeeld omdat hun hersenen zo uniek zijn dat ze soms wat extra zorg nodig hebben.

Om de lancering van de shirts te vieren stelde Patta in No Limits! Art Castle een kunsttentoonstelling samen rond deze shirts met kunstenaars die zij bewonderen: een tentoonstelling waar de kunst van verschillende kunstwerelden samen kwam en één werd.

Deelnemende kunstenaars:
Aukje Dekker, Ben Augustus, Cenqiz Imamdi, Desmond Tjon-A-Koy, Hein Dingemans, Jonathan de Regt, Piet Langeveld, Parra, Regillio Benjamin, Saaber Bachir, Saber, Mustafa Mohammed, Vincent van de Waal, Viresh Paltie, Bodil Ouédraogo, Marcel van den Berg, Nik Christensen

Patta X Regillio Benjamin
Regillio Benjamin is naast voormalig wereldkampioen 100 meter hardlopen ook beeldend kunstenaar. Atletiek en sport zijn zijn grootste passies, maar zijn schilderijen zijn ook zo slecht nog niet. Met veel gevoel voor kleuren maakt Regillio abstracte schilderijen waarin je hardloopbanen ziet die langzaam overgaan in meer abstracte prints geïnspireerd op Surinaamse stoffen. Patta vindt sport ook erg belangrijk, daarom hebben ze samen een hardloopteam-lijn gecreëerd. In deze samenwerking hebben ze de manieren onderzocht om een uniek ontwerp te maken dat het plezier van hardlopen laat zien.

Patta X Desmond Tjon-A-Koy
Desmond Tjon-A-Koy werkt voornamelijk met potlood en fineliner over thema’s die ofwel over rapcultuur gaan, of religieus of cultureel geïnspireerd zijn. Hij tekent onder meer portretten van zwarte iconen als Naomi Campbell, Aaliyah en Tupac Shakur. Maar zijn tekeningen gaan over veel meer dan dat. Hij werkt aan zijn eigen mythologie, met verzonnen personages die strijden tegen allerlei demonen en monsters. De laatste tijd gaat zijn werk meer en meer over de geschiedenis en strijd van de zwarte mens.

Over Patta
In 2004 opende Patta haar deuren in Amsterdam en is uitgegroeid tot een van de grootste streetwear merken van Nederland en dé plek om naartoe te gaan voor de nieuwste sneakers. Maar Patta is ook één grote familie met allerlei creatievelingen die dezelfde passie delen voor streetwear, sport, muziek en (straat)cultuur.