Protest – s.t.a.t.e.l.e.s.s (Ahmad Mallah)

8 december 2023

tot en met

28 januari 2024
Sexyland World
Vanaf 8 December toonden we de expositie ‘Protest’ van de Palestijns-Syrische queer kunstenaar s.t.a.t.e.l.e.s.s (Ahmad Mallah). Als geen ander weet Ahmad wat de gevolgen van oorlog zijn voor de burgers die daar het slachtoffer van worden, zoals voor de burgers in Palestina. Aan de ene kant is er een protest dat simpel en duidelijk is: het bombarderen van Palestina moet stoppen en de Palestijnen moeten noodhulp krijgen. Daarom verkochten we werken uit de serie Lost & Never Found en ging er van elke verkoop direct 100 euro naar The Palestine Children Relief Fund.

Aan de andere kant is er een protest dat complexer en gelaagder is: waar in de geschiedenis is de spiraal van geweld begonnen? Wat zijn de gevolgen van oorlog voor individuen en hoe nestelen de hieruit voortkomende trauma’s zich in individuen en maatschappijen? Protest bestaat ook uit het tonen van complexe vraagstukken die niet in een enkele Instagrampost te vatten zijn. Protest zit ook in het zichtbaar maken van menselijkheid en hoe die aangetast wordt door oorlog en geweld.

LINK naar de fundraiser op de website van Ahmad Mallah

De opening voor de tentoonstelling was op vrijdag 8 december. Er was een speciaal benefiet performance programma, waarvoor alle winst is gedoneerd aan Palestine Children’s Relief FundMet optredens van Ahmad Mallah (s.t.a.t.e.l.e.s.s), Tina Farifte, Sarjon, Rebecca Lillich, Samira Vogel en Julina Vanille Bezold, Arthur van Beek, QAQ, Spicy Dokha en Anna Joan. En speciaal gemaakte shirts en prints voor Palestina door Emma Fijma.