The Artist Sex Worker Artist Show

31 augustus 2023

tot en met

3 december 2023
Sexyland World
Tijdens The Artist Sex Worker Artist Show lag de focus op kunstenaars die zowel een identiteit als kunstenaar hebben, maar daarnaast ook actief zijn als sekswerker. In deze show mochten ze zowel kunstenaar als sekswerker zijn en onderzoeken hoe die identiteiten samen kunnen gaan. Groepstentoonstelling met Xenia Klein, Levi Jacobs, Pennie Key, Vincent Riebeek en Máxima, Kaiden Ford en Jet Moon.

Op de opening waren spectaculaire optredens, DJ’s, een onderwaterfilm, Playboy darts, erotische rituelen, een een lip sync lapdance, door Kaiden Ford,  Xiomara Virdo, Nelly Dansen, Aryelle Freeman Hopelezz, Jean-Paul Paula, Lilith the Ville , Vincent Riebeek & Máxima

Meer over de deelnemende kunstenaars, geschreven door Zachary Schoenhut:

PENNIE KEY
Pennie Key (zij/haar/hen/hun) creëert performances, installaties, fotografische en sonore werken die voortkomen uit haar geleefde ervaringen als beoefenaar van verschillende vormen van sekswerk en vechtsporten. Pennie toont het intieme audiowerk “Subjectificatie”, waarin verschillende soorten mannen die Pennie heeft ontmoet via sekswerk worden omschreven. Het werk stelt de luisteraar in staat om de complexiteiten van sekswerk te verkennen, evenals voorafgaande opvattingen over de relatie tussen sekswerker en klant en de machtsstructuren daarin.

LEVI JACOBS
Alle werken van Levi Jacobs (Hij/hem) hebben te maken met het lichaam. De kunst die Levi creëert komt rechtstreeks voort uit zijn geleefde ervaring. Of het nu gaat om het terugeisen van naaktfoto’s die zonder zijn toestemming op internet werden verspreid door een tapijt te maken, of zijn tong te gieten en je te vragen deze in zijn geheel op te eten, hij is een creatieve geest die een zeer dunne lijn bewandelt tussen zijn persoonlijke leven en dat wat kunst wordt voor het publiek. Deze spanning tussen publiek en privé, die het creatieve proces met zich mee kan brengen, beschouwt Levi als intrinsiek aan sekswerk.

XENIA KLEIN
De praktijk van Xenia Klein (zij/haar) omvat fotografie, installatie, performance en poëzie om haar eigen ervaringen en identiteiten te verkennen. Het afgelopen jaar is ze escortdiensten gaan verlenen als haar voornaamste bron van inkomsten, en haar artistieke bezigheden zijn hierdoor zowel beïnvloed als veranderd. Xenia is een kracht van toewijding en aandacht, haar energie is divers en breed met de capaciteit om ruimte te bieden voor en met de destigmatisering van sekswerk als zorgarbeid.

MÁXIMA EN VINCENT RIEBEEK
Vincent Riebeek (hij/hem) is choreograaf, danser en theatermaker. Máxima (Victoria Caram) is een politiek activist, gepubliceerde auteur, cosmetisch arts en sekswerker op verschillende niveaus, en cultureel producent. Het meest indrukwekkende aan de samenwerking van Máxima en Vincent Riebeek voor deze tentoonstelling is hoe hun individuele toewijding aan de destigmatisering van sekswerk, artistieke productie en activisme samenkomen in een werkelijk mooie, ondersteunende en dynamische relatie.

KAIDEN FORD
Kaiden Ford (hen/hen) is sekswerker, dichter, danser en performancekunstenaar. In al hun inspanningen is het duidelijk dat hen de kracht van zelfontdekking en verkenning benutten. Gedreven door een zeer eigen gevoel voor esthetiek danst en maakt Kaiden niet alleen zijn eigen percepties verschuiven, maar hopelijk ook die van jou.

JET MOON
Jet Moon is een multidisciplinaire kunstenaar die intieme ruimtes van zichtbaarheid en delen creëert, meestal buiten de traditionele kunstruimtes. Jet is een multidisciplinaire kunstenaar die schrijft, optreedt en samenwerkt aan krachtig werk voor radicale sociale verandering, meestal binnen de LGBTQI-, kink-, sekswerker-, gehandicapten- en survivor gemeenschappen waar ze deel van uitmaken.

De tentoonstelling The Artist Sex Worker Artist Show werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK)

 

Pers:

Volkskrant

‘Sekswerk is in mijn optiek altijd een beetje kunst, en kunst is altijd een beetje sekswerk’

Marsha Bruinen

3 oktober 2023