We Need New Superstars – The One Minutes

5 juli 2024

tot en met

22 september 2024
Sexyland World
Bruin Parry, een van de meest uitgesproken gezichten van No Limits! Art Castle wil geen kunstenaar worden maar een superster, omdat er al genoeg kunstenaars met down syndroom zijn, maar er nog geen beroemde supersterren zijn met een synchroon meer. Zelf wil hij bijvoorbeeld de nieuwe Michael Jackson worden onder de naam Bruin Jackson. Dit raakt aan een groter iets: terwijl het zoveel over inclusie en diversiteit gaat, lijkt de pool van mensen waaruit popsupersterren worden getapt behoorlijk klein en eenduidig. We hebben nieuwe supersterren nodig! Supersterren in rolstoelen, supersterren uit landen die mensen nauwelijks kennen, supersterren die trans zijn, en een supersterrenband bestaande uit 1 grote polyamoreuze liefdesfamilie. Zodat supersterren voorbeelden kunnen worden die ons iets kunnen leren, waar de meest gemarganaliseerde groepen zich aan kunnen spiegelen, en niet enkel voorbeelden zijn van een onbereikbare schoonheid die iedereen onzeker maakt. Daarom doen No Limits! Art Castle en The One Minutes een open call, zodat zoveel mogelijk mensen een one minute supersterren film kunnen insturen van zichzelf of van iemand anders.

In de jury zitten Bruin Parry (superster in spĂ©), Jan Hoek (oprichter No Limits! Art Castle, beeldend kunstenaar), Simomo Bouj (danser, choreograaf, adjunct No Limits Art Castle) en de tweeling Chenelva & Sheneeva, die No Limits kent van hun samenwerking met zorgatelier Bijzonder Amsterdams van Cordaan, en die bekend staan als de tweeling die samen in een rolstoel zitten, maar het allerbeste zijn van heel Amsterdam in hun mening geven waarover dan ook. We verwachten in samenwerking met The One Minutes zo’n 200 inzendingen, waarvan we uiteindelijk 15 video’s zullen uitkiezen.

Hiervoor zal No Limits actief zijn netwerk inzetten en zorgen dat de oproep gedeeld wordt bij de vele zorgateliers verspreid over het hele land en de stad met wie het samenwerkt, we zullen actief uitreiken naar organisaties die werken met daklozen en nieuwkomers, en zullen ook de samenwerking aangaan met grassroots kunstorganisaties in andere landen, zoals 16×16 in Lagos en de Trans Archives Mexico in Mexico City, om maar twee voorbeelden te noemen.

De 15 films worden uiteindelijk gepresenteerd in No Limits! Art Castle tijdens de expositie, waar ze doorlopend te zien zullen zijn en waarvoor we het kasteel ombouwen tot minibioscoop.

Daarnaast komen de films in het archief van The One Minutes en zullen er ook vertoningen op andere plekken worden georganiseerd zoals in bioscoop De Uitkijk, en andere culturele instellingen in Nederland die een abonnement hebben op The One Minutes.

https://theoneminutes.org/participate